Start problemen

GS Moon
Plaats reactie
Trijzeltje

Start problemen

Bericht door Trijzeltje » 10 mei 2011, 17:07

Ik heb het volgende probleem. is plotseling begonnen en steeds erger geworden.

Mijn motor start erg slecht, lijkt wel alsof hij bijna niet door de comp komt.
Maar ik denk zelf dat het met de ontsteking te maken heeft, dat ie te vroeg staat.

Want:

Als ik hem start zoals het hoort gaat ie moeilijk rond.
Als ik de bougie kabel los trek heeft ie geen weerstand meer en gaat ie prachtig rond.
Dus mijn iedee is dat de ontsteking te vroeg staat, dat ie dus al vonkt voordat de zuiger boven is.
Waardoor hij dus terug wordt geduwt.

Heb al van alles gedaan.
Bvb nieuwe startmotor de oude zat een rammeltje in dus miss was dat het, nou niet dus zelfde probleem.
Ontsteking aangepast door de nokkenas een paar tandje vooruit te verdaaien. Starten gaat dan beter maar nog niet echt lekker.

Iemand ideeen ? Of ervaring met dit probleem ?

Niels

Re: Start problemen

Bericht door Niels » 10 mei 2011, 22:23

Ontsteking aangepast door de nokkenas een paar tandje vooruit te verdaaien. Starten gaat dan beter maar nog niet echt lekker.



na het verdraaien starte die wel beter zegt je, dan zal je zeggen dat het daar zit

Gebruikersavatar
kannema
Berichten: 622
Lid geworden op: 02 jun 2010, 07:52
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: PGO

Re: Start problemen

Bericht door kannema » 16 mei 2015, 09:42

Heb je dit probleem opgelost???
Lijkt op een probleem welke ik heb met de quad gs-moon 260cc

Groet Kornelis
Pgo 250

Gebruikersavatar
ruben bron
Berichten: 1082
Lid geworden op: 22 mei 2010, 21:36
Ik rij een: Quad 4x4
Merk: TGB

Re: Start problemen

Bericht door ruben bron » 16 mei 2015, 09:51

Er is altijd voorontsteking. De vraag is hoeveel...
Is het teveel, dan is de ontsteking te vroeg en komt de zuiger heel moeilijk over het BOP heen. Is het te laat, dan verlies je vermogen...
Ruben

PGO 150 (de Fries verkocht)
PGO 150 (de Belg verkocht)
PGO 250 (de 250)
TGB Blade 250 (verkocht)
TGB Blade 550 lt 4x4

Gebruikersavatar
kannema
Berichten: 622
Lid geworden op: 02 jun 2010, 07:52
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: PGO

Re: Start problemen

Bericht door kannema » 16 mei 2015, 10:30

Dat begrijp ik Ruben, ik zoek alleen een oorzaak van waarom dit na enige tijd ontstaat... ketting rek???
Pgo 250

Gebruikersavatar
ruben bron
Berichten: 1082
Lid geworden op: 22 mei 2010, 21:36
Ik rij een: Quad 4x4
Merk: TGB

Re: Start problemen

Bericht door ruben bron » 16 mei 2015, 13:08

Dat is een mogelijkheid. Je zou dan de kleppen iets strakker moeten stellen, zodat de tijd dat de kleppen dicht staan groter wordt.
.
Ruben

PGO 150 (de Fries verkocht)
PGO 150 (de Belg verkocht)
PGO 250 (de 250)
TGB Blade 250 (verkocht)
TGB Blade 550 lt 4x4

Gebruikersavatar
kannema
Berichten: 622
Lid geworden op: 02 jun 2010, 07:52
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: PGO

Re: Start problemen

Bericht door kannema » 16 mei 2015, 13:50

ruben bron schreef:Dat is een mogelijkheid. Je zou dan de kleppen iets strakker moeten stellen, zodat de tijd dat de kleppen dicht staan groter wordt.
.

Dat je strakker zegt begrijp ik niet bij de opmerking dat de tijd van dicht staan groter wordt.
Bedoel je dan meer klepspeling???
Pgo 250

Gebruikersavatar
ruben bron
Berichten: 1082
Lid geworden op: 22 mei 2010, 21:36
Ik rij een: Quad 4x4
Merk: TGB

Re: Start problemen

Bericht door ruben bron » 20 mei 2015, 07:40

Euh... Ja... Redenatiefoutje. Maar idd. Niet "strakker" maar "losser", dus meer klepspeling.
Gelukkig snap je waar ik heen wil....
Ruben

PGO 150 (de Fries verkocht)
PGO 150 (de Belg verkocht)
PGO 250 (de 250)
TGB Blade 250 (verkocht)
TGB Blade 550 lt 4x4

Plaats reactie