Led lichten

Voor al uw Buggy & Quad vragen en opmerkingen die niet in onderstaande topics passen.
Gebruikersavatar
jens-
Berichten: 142
Lid geworden op: 16 jun 2014, 23:37
Ik rij een: S x S (Side by Side)
Merk: Polaris

Led lichten

Bericht door jens- » 16 mei 2017, 00:09

Hier een test die ik heb gevonden van 4sky, over goedkope (chinese) led bars.
Zoals zo vaak is hier nog maar eens bewezen goedkoop is duurkoop.

Met regelmaat testen wij wel eens led verlichting. Wij zijn door een ander bedrijf benaderd. De vraag was of wij dit model wilden bekijken en een meting wilde verrichten. De klant twijfelde aan de specificaties.
Specificaties zoals doorgegeven:
120 watt-9600 lumen-12-24v-40x3 watt leds-Epistar

Deze Led bar meet gemiddeld 3,8 Ampere. Het werkelijke opgenomen vermogen is dus niet 120 watt maar slechts 45,72 watt. De vorm van de led is ook beslist geen Epistar maar een goedkope Chinese kopie. Dit is duidelijk te zien aan de vorm van de led. Een echte Epistar Led heeft een heel andere vorm. Onze conclusie is dat het hier beslist niet gaat over de Epistar Led uit Taiwan maar een slechte kopie die veel minder presteren.

De koelribben zijn flinterdun en kan je met weinig moeite vervormen.

Simpel beredeneren:

Als we kijken naar de opgeven Lumens bij een CREE led bar van 120 watt komt deze gemiddeld uit op 9600 Raw Lumens. Cree geeft gemiddeld 30% meer licht als een Epistar led. Als we van deze berekening uitgaan, dan mag je sterk gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van de gegevens van deze 120 watt Led bar. Nu we weten dat het opgenomen vermogen ook nog slechts 45,72 watt is, mag u de conclusie trekken.

Waar je ook rekening mee moet houden is het feit dat de afdichting ook niet helemaal optimaal is. De polycarbonaat plaat wordt in de behuizing geschoven. Er zit wel een pakking tussen maar de PC plaat wordt niet aangedrukt d.m.v schroefjes.

Sommige bedrijven hebben helaas geen flauw idee wat zij aan het verkopen zijn. Ergste is nog dat de consument behoorlijk bedrogen uitkomt.

Ter referentie: een afwijking van 10%-25% is acceptabel.
roest is lichter dan carbon :)

Plaats reactie