accu laad problemen

PGO
Plaats reactie
Jeroenber

accu laad problemen

Bericht door Jeroenber » 11 jun 2014, 14:50

Beste Lezers,

kan iemand mij meer vertellen over de ontstekingsspoel in mijn PGO 250BR.
het lijkt er op dat deze onvoldoende spanning geeft om de accu op te laden. Als ik een spanningsmeting doe aan de gele draden die uit het blok komen en net voor de gelijkrichter naar binnen gaan; meet ik 14,5 VAC en ongeveer 4 VAC.
naar mijn mening is dan een van de spoelen deels doorgebrand. of heb ik dat mis en is er wat anders aan de hand?

heeft iemand een spoel KYMCO 31120-KHE7-90A liggen?

groeten jeroen

Gebruikersavatar
martijn
Berichten: 2432
Lid geworden op: 31 dec 2009, 11:18

Re: accu laad problemen

Bericht door martijn » 11 jun 2014, 15:47

Laadstroom ligt toch altijd rond de 14.2 à 14.5 volt?
Verleden.......
Buggy, Gs-moon 260cc \ Buggy, axr crossbone 400cc /quad, sym quadlander 250cc
Buggy, axr carbone enduro 400cc

heden
tgb 325 bj 2014

Gebruikersavatar
kannema
Berichten: 645
Lid geworden op: 02 jun 2010, 07:52
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: PGO

Re: accu laad problemen

Bericht door kannema » 11 jun 2014, 18:40

Jeroenber schreef:Beste Lezers,

kan iemand mij meer vertellen over de ontstekingsspoel in mijn PGO 250BR.
het lijkt er op dat deze onvoldoende spanning geeft om de accu op te laden. Als ik een spanningsmeting doe aan de gele draden die uit het blok komen en net voor de gelijkrichter naar binnen gaan; meet ik 14,5 VAC en ongeveer 4 VAC.
naar mijn mening is dan een van de spoelen deels doorgebrand. of heb ik dat mis en is er wat anders aan de hand?

heeft iemand een spoel KYMCO 31120-KHE7-90A liggen?

groeten jeroen
Hallo Jeroen,
Ikdenk dat de spoelen waarschijnlijk teweinig spanning krijgen.
Heb je bijv. extra lampen of extra accessoires op of aan de bug gemaakt??
Koppel wat extra op de bug is gemonteerd eens los en meet dan eens wat de laadspanning is.
De pgo 250 heeft nl niet een laadsysteem wat veel extra accessoires ondersteund en daardoor gaat de accu en dus ook de laadstroom rap omlaag.

Probeer maar eens..

Groet Kornelis
Pgo 250

Jeroenber

Re: accu laad problemen

Bericht door Jeroenber » 20 jun 2014, 13:42

Beste Martijn en Kornelis,

bedankt voor jullie reactie. [thumbsup]
wat betreft de extra gebruikers heb ik alleen een navigatie systeem er op staan. En die was tijdens het meten niet aanwezig dus gewoon de standaard uitvoering.
wat de spanning van de spoel betreft is dat inderdaad 14,5 volt echter ik meet voor de gelijkrichter en dan heb je direct de spanning uit de spoel van de motor in wisselspanning. de twee spoelen moeten naar mijn idee allebei 14,5 wisselspanning leveren echter geeft er maar 1 de 14,5 volt en de andere 4 volt!!

dat lijkt mij niet goed.
dus ben ik op zoek naar een vervangende spoel.

heeft iemand een spoel KYMCO 31120-KHE7-90A liggen?

groeten Jeroen

Gebruikersavatar
led zep
Berichten: 923
Lid geworden op: 01 dec 2012, 09:35
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: pgo

Re: accu laad problemen

Bericht door led zep » 20 jun 2014, 16:08

Jeroenber schreef:Beste Martijn en Kornelis,

bedankt voor jullie reactie. [thumbsup]
wat betreft de extra gebruikers heb ik alleen een navigatie systeem er op staan. En die was tijdens het meten niet aanwezig dus gewoon de standaard uitvoering.
wat de spanning van de spoel betreft is dat inderdaad 14,5 volt echter ik meet voor de gelijkrichter en dan heb je direct de spanning uit de spoel van de motor in wisselspanning. de twee spoelen moeten naar mijn idee allebei 14,5 wisselspanning leveren echter geeft er maar 1 de 14,5 volt en de andere 4 volt!!

dat lijkt mij niet goed.
dus ben ik op zoek naar een vervangende spoel.

heeft iemand een spoel KYMCO 31120-KHE7-90A liggen?

groeten Jeroen
gnoef kan je hierbij helpen

zep

Gebruikersavatar
gnoef
Berichten: 321
Lid geworden op: 31 dec 2009, 09:34
Ik rij een: Buggy 4x2
Merk: pgo

Re: accu laad problemen

Bericht door gnoef » 20 jun 2014, 17:48

Stuur maar een pbje
of info@buggyboertje.nl
gr gnoef
Als een man tot zijn navel in het water staat,
gaat dat zijn verstand te boven.

Plaats reactie